Herstel en Balans

Herstel & Balans is een revalidatieprogramma voor volwassen mensen die kanker hebben gehad en klachten houden bijv. vermoeidheid en conditievermindering. De primaire behandeling is afgerond en er is perspectief op langdurig herstel maar klachten blijven waarvoor groepsbehandeling of revalidatie met individuele aspecten gewenst is.

Visie / werkwijze.
Door betere behandelingen hebben mensen met kanker tegenwoordig een grotere kans op genezing dan vroeger. Toch blijft kanker een ingrijpende ziekte die uw leven fors overhoop kan halen. Veel mensen hebben na de behandeling tegen kanker moeite hun leven weer op te pakken. Ze zijn bijvoorbeeld snel vermoeid, hun conditie is achteruit gegaan of ze hebben last van angst en somberheid.

Herkent u dit? Dan is het revalidatieprogramma Herstel & Balans mogelijk iets voor u. Het revalidatieprogramma kan u helpen te herstellen en uw conditie te verbeteren. In dit programma werkt u in een groep van 8 tot 12 deelnemers aan uw conditie. Twaalf weken lang traint u twee keer per week met fitnessoefeningen en groepssport. U oefent op uw eigen niveau onder begeleiding van deskundigen, een fysiotherapeut en psycholoog.

Daarnaast krijgt u in een aantal bijeenkomsten informatie over onderwerpen zoals omgaan met stress, weer aan het werk gaan en voeding. Samen met lotgenoten probeert u zo een nieuw evenwicht te vinden in de periode na de behandelingen tegen kanker.